Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalgeneralen har koll på läget

/

Med bara några timmar kvar till festivalstart börjar alla pusselbitar falla på plats. Festivalgeneral Martinus Eriksson verkar lugn. - Allting känns i stort sett under kontroll, det är bara lite småsaker som behöver justeras.

Annons

2008 besöktes Rockweekend av 5 100 personer per dag. Hur många det kommer att bli vid årets upplaga är svårt att beräkna, tycker Martinus Eriksson. Men en liten ökning vågar han tro på.

- Det kanske kan bli ungefär 6 000 betalande besökare per dag. Sen tillkommer ju sådana som går in gratis, till exempel banden och deras crew.

Vädergudarna var inte på festivalens sida förra året, då regnet stod som spön i backen i stort sett hela festivalen. Även i år verkar det bli ostadigt, men Martinus Eriksson är inte orolig för att det ska förstöra arrangemanget.

- Området klarar regn, det är en åker som inte blivit plöjd på flera år, så marken är hård.

Själv förväntar sig Martinus Eriksson att hinna se en hel del bra spelningar under festivalhelgen. Och han har några tips om vad man som festivalbesökare inte får missa.

- Jag kan verkligen rekommendera att se Chickenfoot och Hot leg, och även D-A-D. Torsdag är nog den bästa kvällen, säger han, och ger även en liten hint om att det kan hända något oväntat på fredagen.

- Mustasch lirar då, och jag kan säga så mycket som att de kommer att bjuda på en riktig överraskning.

Mer läsning

Annons