Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Festivalen går med förlust

Årets upplaga av Rock The Mountain gick minus. Nu funderar arrangören på en stödkonsert för att täcka förlusterna som de uppskattar till 10 000 - 20 000 kronor.
– Folk har varit på sina festivaler i år och kanske är mätta på livemusik, säger arrangören Andreas Baglien.

Fjolårets publiksuccé uteblev när årets upplaga av Rock The Mountain gick av stapeln i lördags. Publiksiffran landade på 500 besökare –hälften så många som förra året. 180 kronor i inträde vilket blir närmare fjorton kronor per spelning blev för dyrt för Söderhamnarna.

– Tråkigt att det är lite folk och tittar på spelningarna. Inte riktigt värt 180 kronor när jag får strosa runt här nästan själv, säger Peter Axelsson.

Publikskaran varierade mellan spelningarna. Banden fick hård konkurens av öltältet.

Festivalarrangören hade hoppats på succé, men får nu ragga pengar för att täcka förlusterna.

– Vi kommer att kolla runt om vi kan söka något slags bidrag. Annars får vi göra en stödkonsert. Save the Mountain, säger Andreas Baglien.

Dagen efter har han inte hunnit samla sig, utan tror att han kan analysera kvällen först om en vecka.

– Vi är inte ledsna men funderar givetvis på hur det kunde gå så här, säger han och berättar att förlusterna inte avskräcker honom från fler arrangemang.

En av orsakerna till den uteblivna publiken tror Andreas Baglien ligger i att det har varit många festivaler i närheten.

– Folk kanske är mätta på livemusik, säger han.

Redan nu kan arrangörerna nästan lova en uppföljning, dock i en liten mindre skala än årets upplaga.

– Jag kan redan nu nästan lova att det blir en festival nästa år också. Vi har gått runt i fyra år och nu går vi minus. I år var det ett snedsteg, men vi tror på det här, säger Andreas Baglien.

Läs mer i måndagens Söderhamns-Kuriren.