Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fest i Fiskarstan

Det blev en bra start för Österdagarna. Redan första dagen kom ett stort antal besökare för att förkovra sig i Fiskarstans historia.

Österdagarna öppnades med musik, nyckelharpor och dragspel i gröngräset framför Fiskaremuseet som om det vore en ministämma mitt i Söderhamn. Det är tredje året som Kust- och skärgårdsföreningen arrangerar Österdagarna och förutom museet som siar hur en fiskarbostad såg ut vid tiden kring förra århundradet visar man under Österdagarna även upp repslagning, spinneri och tunnbinderi.

Besökarna svek inte. Nöjda föreningsmedlemmar fick leta fram fler stolar till alla som ville ta plats i solen.

– Ja, det är bra. Vi klarar inte av så många fler, vi är ju lite trångbodda, säger Lennart Andersson, ordförande i Kust- och skärgårdsföreningen.

Mitt under premiärdagen förbyttes solskenet i en rejäl störtskur. Ovädret skingrade den fuktiga luften men inte besökarna. De sökte sig i stället in till museet, galleriet, och under taket som skyddar de gamla fiskebåtarna.