Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem starter – fem medaljer

Efter de båda inledande SM-silvren för Julle Allstars och Smallstars i fredags fortsatte medaljplockande för hudikdansarna under helgen.
I lördags tog Shiningstars brons i cheerdance B och samma valör fick Beverly Law i den individuella klassen.
Fullträffen – guldmedaljen – tog Risingstars i miniorklassen.

– Vilken helg, fem medaljer av fem möjliga. Helt otroligt, sa en glädjestrålande Johanna Julle.

Men faktum är att med lite flyt hade valörerna kunna stiga i graderna. Såväl Allstars och Smallstars silvermedaljer hade båda guldstänk över sig, och hade reglerna varit tydligare kunde Shiningstars brons ha förvandlats till ett silver (åt vinnande Göteborg fanns inget att göra).

Nu var tjejerna i Shiningstars inte direkt missnöjda över sitt brons, utan det snarare sprutade glädjetårar ur de 14 tjejerna och cheerdansens enda kille, Anders Lindström.

Under avslutningsdagen försvarade Risingstars sitt guld från Borås förra året, medan Beverly Law –som fyllde tolv år i lördags – fick en liten försenad födelsedagspresent i form av ett SM-brons.

Medan Shingstars, Rinsingstars och Beverly Law nu kan ta lite sommarvila gäller det för Allstars och Smallstars att finslipa formen fram till juli då båda trupperna ska vara med i EM.