Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fel tänkt om badtiderna, Staffas

Så är då kommunledningen ute och cyklar igen, nu efter en karta som John Staffas (S) ritat. Denna gång lyckas man med konststycket att företa denna tur på vattnet, närmare bestämt i simhallens fluidum.

Så är då kommunledningen ute och cyklar igen, nu efter en karta som John Staffas (S) ritat. Denna gång lyckas man med konststycket att företa denna tur på vattnet, närmare bestämt i simhallens fluidum. Tanken är välment, men även sådana tankar kan missa det mål de avser träffa.

Staffas har kommit fram till att Hällåsens simanläggning ska stängas för alla av manligt kön två timmar i veckan. Begränsningen i tid för män är därmed försumbar, och påverkar alltså inte männens praktiska möjligheter att använda simhallen. Däremot skickar kommunen genom förslaget felaktiga signaler, och detta på grund av ren okunnighet. Förslaget innebär en särbehandling av en minoritet boende inom kommunen, och det är aldrig ett bra sätt att hantera ett problem, oavsett vilket, varför det enbart borde ses som en nödlösning. Dessutom bidrar man till att upprätthålla en ojämlik syn på man och kvinna som finns, och som är ett problem, inom stora grupper bland invandrare. Knappast meningen, eller hur?

Inkompetensen lyser än starkare med tanke på att kommunen ju har som målsättning att integrera olika invandrargrupper. Staffas förslag lägger definitivt krokben för en sådan strävan vilket till och med ett barn borde förstå. Faktiskt liknar detta en dåligt skriven fars. Till detta kan sägas att Sverigedemokraterna har nått höga sympatisiffror i opinionsundersökningar, och alla vet om att deras invandrarfientlighet får näring av en ogenomtänkt politik. Att kommunledningen går vidare med detta förslag är inget annat än dåligt genomtänkt.

Som samhällsmedborgare blir jag bekymrad när våra folkvalda så totalt kommer fel i hanteringen av ett problem, och att de så kapitalt missar att förmedla de idéer som ligger till grund för det svenska samhällsbygget. I detta samhälle, på jämlikhet byggt, badar män och kvinnor tillsammans.

Björn Berggen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel