Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Febrig jord på miljömässa

Miljön var i fokus under Vågbrokyrkans mässa på söndagen.

I Vågbro kyrka handlade söndagens gudstjänst om miljö, återbruk och närproducerat. Församlingsmedlemmarna fick prova på ekologiskt smink, choklad, juice och raw food. Besökarna fick också lära sig att vika sina egna papperskrukor och att plantera i dem. Efter en tacosoppa fanns chansen att sälja sina gamla prylar på loppis.

Församlingsassistenterna Lotta Edwardsson och Maysan Säärelä illustrerade jordens miljöproblem med hjälp av en omplåstrad jordglob.

– För varje förslag församlingen hade om vad man kan göra för miljön tog vi bort lite bandage från den febriga jorden, säger Lotta Edwardsson.

– Det behöver inte vara svårt att göra något för miljön, att panta, källsortera och åka kommunalt kan vara nog så bra, säger Maysan Säärelä.

Tanken var att besökarna skulle gå i från mässan med känslan av hur fantastisk jorden är och att det finns saker att göra för miljön.

Kyrkans ungdomsgrupp skötte köket och förberedelserna inför mässan.