Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faxevallen bättre namn än Dallas

Dallas är ett inte helt lyckat namn på ett nytt bostadsområde i Söderhamn, menar skribenten.

Apropå bostadsbyggande på Faxevallen: Dallas i all ära, men hade det inte varit bättre att kalla det nya området bakom CFL för Faxevallen efter den historiska plats som nu ska bebyggas!?

Väl inne på området skulle sedan flera platser, gångvägar, bänkar, med mera, kunna namnges efter flera gamla fina brobergare, inte bara Dallas. Exempelvis Ingvar Wasberg som på lediga stunder efter jobbet var med och skapade Faxevallen genom att skotta grus i början på 1930-talet.

Begreppet Dallas är för många förknippat med intriger och osämja som efter serien med samma namn. Delar av det föreslagna området, före detta bangården, omnämns i en utredning från 2002, som ett område som kan komma att behöva saneras. Är detta utrett? Och på 1400-talet stod vattnet cirka två–tre meter högt på detta område. Hur långt behöver man påla?

Historiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel