Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faxeholmen planerar att bygga i Trönö – men andra ytterområden inte aktuella

Det pratas mycket om att man måste bygga i centrala Söderhamn, men även i ytterområdena finns ett behov av bostäder. Faxeholmen tittar på möjligheterna att kunna bygga i Trönö.

Idag har Faxeholmen 40 lägenheter i Trönö. Alla är uthyrda och man bedömer att det finns en efterfrågan efter fler.

Se också: Bostäderna i fokus under paneldiskussion på Söderhamns stadsbibliotek

– Det skulle vara otroligt kul om man kunde bygga exempelvis 16 lägenheter i Trönö. Vi jobbar hårt med att se över de möjligheterna, säger Urban Wigren, ordförande på Faxeholmen.

Planerna handlar främst om radhus och det är i dagsläget bara i Trönö av ytterområdena där nyproduktion är aktuellt.

– Det finns en bra struktur i Trönö med skolan, affären och förskolan. Sedan finns det en anda där som är positiv och bra, säger Faxeholmens vd Petri Berg.

Han säger att det i andra ytterområden mer handlar om upprustning av befintliga fastigheter innan det kan vara aktuellt med att bygga nytt även där.

Läs också: Bandylegendar hyllas när Faxeholmen ska bygga: "Vi vill skapa 100-150 lägenheter"

Kommunalråd Sven-Erik Lindestam (S) tycker det måste finnas alternativa bostäder även ute på landet.

– Jag möter ofta folk som ledsnat på snöskottning och gräsklippning och som vill flytta från sina hus men fortfarande bo kvar i sitt område. Det möjliggör en flyttkarusell där yngre familjer kan flytta in i husen, säger han.

Det behöver inte vara kommunens bostadsbolag, Faxeholmen, som bygger. Oppositionsråd Magnus Svensson (C) ser gärna andra lösningar.

– Jag hoppas man kan hitta privata aktörer som är intresserade. Annars måste samhället ta ansvar för hela kommunen och inte bara stadskärnan, säger han.

Läs också: Bostadsbrist i Söderhamn – kan vara 100 intresserade av en lägenhet