Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoriten överlägsen

Fem raka segrar, noll insläppta och 31 mål framåt.

Mohed mötte inget motstånd i Norralas konstgräscup.

– Det hade vi heller inte räknat med, säger Julia Wahlund.

Annons

Oddsen på att Wallvik skulle kunna ge Mohed en kamp om segern var höga. Och cupens enda division 2-lag var förkrossande överlägset och visade redan från början i finalen att det inte var något snack var segern skulle gå.

I halvtid var ställningen 4–0. När domaren blåste av matchen efter ytterligare 30 minuters spel lyste 9–0 på resultattavlan.

– Det var kul att göra många mål och få lite utdelning på spelet, säger Moheds lagkapten Julia Wahlund.

När både Iggesund och Bollnäs i fredags lämnade sena återbud inför helgen tvingades arrangörerna göra om spelschemat.

– Det var tråkigt faktiskt att det bara var fyra lag. Dagen innan vann vi mot Norrala med 80 och sedan fick vi mötas igen i semifinal.

Men cupen blev ändå en nyttig genomkörare för Mohed inför den kommande semifinalen i DM mot Team Hudik som spelas i veckan och seriestaren om cirka tre veckor.

– Vi har fått spela i hop laget och det är alltid kul att vinna, absolut. Matchen på tisdag är viktigare. Det är mycket prestige som står på spel, säger Julia Wahlund.

Herrarnas seriestart ligger något tidigare jämfört med damernas. Den 28 april spelar Stugsund sin första match i division 4 och laget kan nu lägga en cupseger till handlingarna under försäsongen.

Men det började lite trevande i gruppspelet med förlust mot Marma/Mohed (division 5) och oavgjort mot Kilafors (division 6). Sedan krävdes det straffar för att besegra seriekollegan Norrala i semifinalen med 2–1.

I den andra semin vann Marma/Mohed mot Söderala med 3–1.

I finalen gjorde Stugsund sin bästa match under helgen och när Marma/Mohed besegrades med 4–1.