Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fått nog av vargar"

/
  • De moderata riksdagsledamöterna Lars Beckman, Margareta B Kjellin och Tomas Tobé tog emot skrivelsen från de lokala politikerna.

Helst ingen varg alls eller åtminstone en kraftigt reducerad stam.
Det är vad Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet i Bollnäs och Ovanåker kräver i en skrivelse till regeringen.
– Nu har vi fått mer än nog, skriver de.

Annons

Vargens existens fortsätter att vara en het fråga. Nu har lokala representanter för de fyra majoritetspartierna i riksdagen tröttnat. De har gjort gemensam aktion med LRF och Svenska Jägareförbundet Bollnäs.

Mest irriterad verkade gruppen vara för att besluten om vargstammen tas i Stockholm, långt bort från både varg och landsbygd. Besvikelsen är också stor över att regeringen inte upprätthåller riksdagsbeslutet att vargpopulationen inte ska överstiga 210 vargar.

Åke Ahl från Moderaterna Ovanåker hävdar att barn inte längre får gå till bussen själv i Voxnabruk och att varg dödar både älg och hundar runt husknutarna.

Tror ni att ni får gensvar för uppropet?

– Vi som är hotade och berörda av varg är ganska överens. Men det är svårt att få majoritet om man inte får med sig de som inte alls berörs av rovdjur, säger Peter Nordebo, Folkpartiet Bollnäs.

Finns det inget positivt med varg alls?

– Nej, säger alla samstämmigt.

Skrivelsen lämnades på måndagen över till Margareta B Kjellin, Lars Beckman och Tomas Tobé, alla tre moderata riksdagsledamöter från Gävleborg. Ett möte med jordbruksutskottet utlovades före midsommar.

Annons