Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld start på hopphelg

I fredags drog årets upplaga av Hudik ryttarcup igång. Och tävlingarna har lockat rekordstora startfält.

Annons

Sabine Persson från Tunbyn, Hudiksvall, hade en lyckosam inledning på tävlingshelgen. Med egenupfödda Isentia SP var hon felfri i unghästklassen i enmetershoppningen, men gladast var nog ändå Sabine över placeringen i 1,20 med sexåriga Landorette SP.

Ekipaget var felfritt i bägge faserna och tog därmed sjundeplatsen bland de 70 startande.

– Det här var bara hennes andra omhoppning, säger Sabine. Förra helgen var hon tvåa i en 1,10 efter omhoppning.

Nöjda över fredagens resultat var även Bosse och Lena Åslin, Slasta, uppfödare till Corline Fly. Femåriga "Flisan" behövde gå en felfri 1,20 för att vara klar för Breeders om drygt en månad, och nu satte Bollnäs Gabrielle Young Shing Pettersson upp i sadeln och testade först en 1,10.

– Men hon tyckte "Flisan" hoppade så lätt att hon ville starta 1,20 också, berättar Lena Åslin.

Och lika lätt och smidigt hoppade "Flisan" 1,20-banan, vilket innebär att de nu kan sikta in sig på Breedersfinal i Flyinge senare i höst.

Klar för Breeders efter en felfri runda i 1,20 är också Sara Heed/Quilimanjaro, Ljusdal.

I fredagens högsta klass, en 1,30, var Söderhamns Hanna Åkerblom/Byzance, sexa, och Gabrielle Young Shing Pettersson/Cardzilla, Bollnäs, elva.

Tävlingarna fortsätter nu med klasser upp till 1,35 på lördag, och 1,40 på söndag.