Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfylld polisjakt i Los

(UPPDATERAD FREDAG 15:15) Älgjägare hjälpte polisen få tag i en efterlyst man efter en fartfylld biljakt i Los. Jakten blev däremot inte särskilt dramatisk och den slutade i skogen efter en grusväg.

En polispatrull från Ljusdal fick på fredagsmorgonen bistå Jämtlandspolisen efter att en man, bosatt i Härjedalens kommun blivit anhållen i sin frånvaro, då han lämnat Härjedalen. Patrullen från Ljusdal var på väg till Los i andra ärenden när de fick höra om mannen och rätt var det var så mötte de den efterlyste i sin bil. Mannen drog på och polisen tappade honom ur sitt synfält, och en fartfylld biljakt inleddes.

På en mindre grusväg syntes tydliga bilspår och polisen följde efter. Längs med vägen fanns det ett flertal älgjägare som hade sett mannen köra förbi dem i en väldig fart och de kunde hjälpa polisen genom att peka ut den efterlystes färdväg.

Vid vägens slut påträffades bilen, dock tom. Men situationen blev inte så mycket mer dramatisk än så då mannen och den kvinna, som också färdades i bilen, kom fram till polisen efter en kort stund. 

Jakten efter mannen, som är välkänd hos Jämtlandspolisen, har pågått sedan i tisdags och han är misstänkt för misshandel samt grovt rattfylleri. Det är dock bara mannen som var ett ärende för polisen och efter att han påträffats i Los mötte polisen i Sveg upp och tog över.