Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre tomma lägenheter

/
  • I Alfta satsar Alfta-Edsbyns fastighets AB fyra-fem miljoner på en genomgång av lägenheterna vid Stationsgatan. Tre hissar installeras för att öka attraktionen för äldre och handikappade.
  • I Edsbyn har alla lägenheterna i Triangeln i stort sett varit uthyrda sedan bygget blev klart. När någon flyttat ut har det kommit nya hyresgäster.

Alfta-Edsbyns fastighets AB ökar sin uthyrning. I början av mars hade bolaget 113 tomma lägenheter och vid den senaste räkningen för bara någon dag sedan hade antalet sjunkit till 72.

Annons

– Vi gläds förstås åt det här. Vi kan konstatera att arbetsmarknaden i kommunen har repat sig. Det var mycket folk som fick gå när lågkonjunkturen satte in förra året och de har åter fått jobb. En stabil arbetsmarknad är en grundförutsättning för en god uthyrning, säger fastighetsbolagets VD Arne Eding.

På tisdagen firade man den goda nyheten med tårta.

Totalt har Alfta-Edsbyns fastighets AB 1 613 lägenheter, inklusive specialbostäder, så ett 70-tal lediga lägenheter är ändock ett ganska högt tal.

– Ja, det är lite för mycket. Drömläget vore förstås noll lediga lägenheter eller en-två procent outhyrt. Men 72 lägenheter är ett hanterbart antal, som vi kan leva med, säger Arne Eding.

Mer läsning

Annons