Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre brevlådor i Hudiksvall och Nordanstig

Posten ska minska antalet brevlådor och merparten av brevlådorna kommer att tömmas tidigare. Hudiksvall och Nordanstig är först ut i länet med förändringarna.

Under hösten kommer posten att göra en översyn av postlådorna i alla landets tätorter. Översynen innebär att posten kommer att plocka bort vissa postlådor helt, medan andra byts ut.

Hudiksvall och Nordanstig är först ut i länet och här kommer brevlådor börja bytas ut, flyttas eller tas bort från och med den 7 september.

I Hudiksvall kommer fyra stycken brevlådor att försvinna medan antalet i Nordanstig förblir oförändrat, men får tidigare tömningstider. I Gävleborgs län kommer 76 lådor att försvinna.

I samband med översynen kommer också tömningstiderna för de flesta brevlådorna att tidigareläggas från 30 minuter till en timme.

- Det tycker jag inte, eftersom vi efter översynen kommer att placera brevlådorna mer strategiskt och därmed kan vi också jobba mer effektivt, sägerBjörn Olsson som är regionchef för posten i södra Norrland.