Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färre än väntat i skolaktion

Den planerade manifestationen om skolan vid kommunfullmäktiges möte i Bollnäs på måndagskvällen lockade färre än väntat.

Bara fyra personer åkte med den sponsrade bussen från Vallsta och Arbrå – och sammanlagt ett 20-tal fanns på plats vid allmänhetens frågestund.

Det var tänkt som en manifestation och uppföljning till stormötet om "framtidens skola", som engagerade föräldrar ordnade på Hofvet i Vallsta för en vecka sedan.

Den gången kom cirka 250 personer för att bland annat ställa frågor till inbjudna politiker – och alla fick inte plats i den fullsatta lokalen. Och därför hoppades föräldrarna som kämpar för att behålla skolorna i Arbrå och Vallsta på ett stort intresse även för måndagens manifestation.

Men så blev det inte. Sammanlagt – med förstärkning från Segersta – blev det ett 20-tal personer, som samlades på åhörarläktaren i sessionssalen.

- Folk tror nog att allt är klart nu, efter mötet på Hofvet – och att man inte behöver engagera sig mera, sa Monika Bastin. Det var ju ett bra möte, där man kunde få intrycket att politikerna hade skrotat alla planer på att lägga ner skolor – när de i stället hämtar nya krafter.