Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farligt att vara för nöjd

Jag anser att det är hög tid att Bollnäs på allvar börjar utnyttja den konkurrensfördel man har av sitt centrala läge i ett område med cirka 70 000 innevånare, där det inte finns någon naturligt inarbetad centralort.

Annons

Jan Bergstrand (23/7) tycker inte om att jag (Klarsynte Kalle) är anonym, och det har jag förståelse för. Men jag kan försäkra Jan Bergstrand, att jag är en fullständigt ointressant person ur allmogen, utan maktposition. Jag har släktingar som inte gillar att jag uppger namn, därför blir det signatur. Jan Bergstrand får också använda signatur, för min del! Det är sakfrågan som ska debatteras och argumenteras för eller emot.

Att sedan Jan Bergstrand intar en sur och smågrinig attityd har jag överseende med. Jag förstår ungefär varför! Jag misstänker att Jan Bergstrand räknade med att kunna "platta till” mig och göra mig svarslös med sin insändare från den 10/7. Det lyckades inte!

Om vi sedan ser på sakfrågor så har Jan Bergstrand nog rätt i att Ockelbo ska räknas in i underlaget, men det förändrar ingenting i sak.

Det verkar ju sant som att budgivning om exploatering av Brotorget skulle ha varit rätt och riktigt. Men vi får inte glömma bort att vi befinner oss i Bollnäs. Vad skulle hända här?

Jo, jag är rätt säker på, att då hade det dykt upp en person från Norränge på scenen vid namn Thomas Tidholm. Jag kan naturligtvis inte i detalj förutsäga hur han skulle ha agerat, men risken hade varit uppenbar att alla dragit sig ur, och det hade inte varit bra för skattebetalarna.

Sedan har jag aldrig påstått att genomfartstrafiken skulle vara grunden för handeln. Jag påstod att det var ett plus.

Det som skiljer Jan Bergstrands och mitt synsätt är att Jan Bergstand tycks anse att ”dä-är-bra-som-dä-är” i Bollnäs. Med den attityden så blir det på sikt mycket av svårt att behålla ”goda arbeten, högre utbildning med god samhällsservice och bra sjukvård”. Stagnation och minskande befolkning blir en oundviklig konsekvens, och som bör undvikas så mycket det går!

Jag däremot anser att det är hög tid att Bollnäs på allvar börjar utnyttja den konkurrensfördel man har av sitt centrala läge i ett område med cirka 70 000 innevånare, där det inte finns någon naturligt inarbetad centralort.

Jag är övertygad om att Jan Bergstrand kommer att närma sig min bedömning med tiden. ”Dä-är-bra-som-dä-är"-attityden har inte framtiden för sig!

Med vänlig hälsning

Klarsynte Kalle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel