Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Farlig väg till Stugsund

Vägen mellan Stugsund och Söderhamn är under all kritik. Det tycker Hanno Nilsson som dagligen kör den med sin moped.

– Här är jag rädd. När det är mörkt, isigt och det kommer bilar från båda hållen är det helt livsfarligt här. Förra veckan körde jag omkull här när den första halkan kom, säger han.

Asfalten är sliten. På sina ställen finns det stora hål och långa rännor löper längs med båda körfälten. Enligt Hanno Nilsson är det extra problematiskt just här.

– Hela sträckan ligger i skugga, så när det fryser på tinar det aldrig upp. Med de här djupa spåren i asfalten blir det extra lätt att få sladd, säger han.

Lars Stål är chef på kommunens tekniska avdelning och han känner inte till hur det ser ut på Stugsundsvägen. Men han säger att det sker ett systematiskt arbete med vägnätet och att stora skador prioriteras.

– Vi besiktigar alla väger och för logg över alla skador och dokumenterar det. Sedan sker det en prioritering utifrån det. Direkt farliga skador ska så klart åtgärdas med en gång. Efter det hamnar de i prioriteringsordningen, säger Lars Stål.