Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjan-Håkan blir Baren-Håkan

/

Från en bar till en annan.

Nu öppnar Håkan Hallin från "Färjan" eget - i Thailand.

- Här behöver folk inte fylla sina tomma luckor i själen med sprit, säger han om nya programmet "Håkans bar".

Annons

Det råder ingen tvekan om var Håkan Hallin hör hemma.
Tidigare har tv-tittarna kunnat följa honom i dokusåporna "Baren" och "Färjan", där han haft en, bokstavligen, stående plats bakom bardisken.
I Kanal 5:s nya "Håkans bar" finns Hallin där vi är vana att se honom, med den skillnaden att han nu själv är huvudansvarig för barverksamheten.
Programmet går ut på att Håkan Hallin, tillsammans med tre anställda från Sverige, tar över och driver en bar på en turistort i Thailand.
- När jag jobbade på färjan så var det tio timmar om dagen i baren, så är det inte alls nu. Det är massor med jobb runtomkring som tar mycket tid. Fixa t-shirts, reklam, skyltar och sånt, säger Håkan Hallin.
Och det var inte direkt en fullfjädrad bar Håkan Hallin och hans anställda möttes av första inspelningsdagen i Thailand.
- Nej, jösses. Det liknade inte ens en bar i början. Det bara låg en massa bråte överallt, vi fick verkligen börja från början. Jag trodde nästan det var ett skämt, det fanns ju INGENTING.
Efter några tuffa dagar öppnas dock "Håkans bar", och Håkan Hallin kan i efterhand vittna om en mer levnadsglad kundkrets än det som fanns i "Färjan".
- De fick energi av själva Thailand, och behöver inte fylla sina tomma luckor i själen med sprit, som folk gjorde i "Färjan".
Han fortsätter:
- Jag märkte verkligen att det var skillnad, på färjan behövde folk dricka mer, köra Jägermeister, vodkadrinkar och hela paketet. Och fort skulle det gå. Här är det mer öl, mer vatten och överlag mindre sprit, helt enkelt.
Tillbaka i Sverige ser Håkan Hallin nu till att det finns personal nere i Thailand som håller "Håkans bar" vid liv.
- Men jag åker ner igen om ett par veckor för att kolla läget. Måste ju se så att inte skylten har hamnat snett. Och, vem vet, om 10-15 år bor jag kanske där permanent.

Kerstin Magnusson/TT Spektra

Mer läsning

Annons