Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färilaveckan förlorar jaktens dag– mässan växer

Färilaveckan har förlorat jaktens dag. Mässgeneralen menar att arrangemanget inte kan växa inom Färilaveckan och Färila.

Arrangörerna bakom Jaktens dag har tagit beslutet att lämna Färilaveckan, enligt mässgeneralen Berit Bodin fanns ingen möjlighet för mässan att expandera och utvecklas inom Färilaveckan.

Mässan tidigareläggs till mitten av juni och arrangeras på Ljusdals flygfält. För Färilaveckan innebär flytten en stor förlust.

– Det har varit en av våra viktigaste stöttepelare, inte rent ekonomiskt men det har lockat väldigt många besökare, därför är det tråkigt att den flyttar, säger ordförande Marcus Persson.

Mässgeneral Berit Bodin:

– Vi måste våga tänka stort, vi kan inte tro att mässan automatiskt blir stor efter några år, vi måste våga satsa.

* Varför var inte det möjligt i Färila?

– Först och kanske främst att tiden på sommaren inte passade våra utställare, sen var det också så att det utrymme vi fick på Färilaparken var för litet, sen fick ju Färila IF egenrätt på matförsäljning och det passar inte oss alls, säger Berit Bodin och menar expansionsmöjligheterna är större på Ljusdals flygfält.

Det finns i dagsläget inga planer på vad som kommer att ersätta Jaktens dag. Färilarådets ordförande Marcus Persson menar att allt nytt välkomnas, men säger också att det inte är någon omöjlighet att en ny jaktmässa uppstår.