Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färilabo gör debut som författare: "Det är en glesbygdsskröna"

En skröna om hur det är att bo på landsbygden med inslag av det övernaturliga. Så beskriver Erik Nilsson sin debutroman Apokalypsen i Storå. Redan nu har han planer på att skriva fler böcker.

På fredagskvällen var det boksläpparfest på Rosehills i Ljusdal. Det är Erik Nilsson i Färila som debuterar som författare med boken Apokalypsen i Storå.

– Det är en skröna i någon sorts diffus norrländsk miljö. Det finns handlingar på flera olika plan, men det är som en glesbygdsskröna.

I omkring ett år har Erik Nilsson skrivit på boken. Det hela började med att han ville se om han kunde skriva.

– Jag hade egentligen ingen aning om vad jag ville skriva. De säger ju att om man ska skriva en bok så ska man ha en tydlig idé. Men jag tror aldrig att jag skulle ha fått ihop något om jag hade börjat i någon annan ände än den jag gjorde.

Huvudkaraktären i boken heter Storå-Tarzan, en person som av olika anledningar hamnar i en karusell av händelser.

Läs också: Bästa frågan till författaren Tove Folkesson: "Vad ville du veta när du skrev boken?"

Läs även: Hundar, dikter och människor – skrivandet blev totalförlamade Åsas väg tillbaka

– Mycket i boken är lite på gränsen till det övernaturliga medan andra saker är mer handgripliga. Det är grovkornigt utan att bli buskis. Men det finns parallella handlingar och stickspår.

Erik Nilsson ger dock inte ut boken under eget namn, utan han använder sig av pseudonymen Erik Nilshammar.

– Jag tycker att det är ett stiligt namn på en romandebutant. Jag tycker att när man inte riktigt ser sig själv som författare så kan det vara kul att skriva under pseudonym.

Läs även: Läsartext: Annika Thor på stadsbiblioteket

Han säger att han kan tänka sig att skriva fler böcker i framtiden. Tanken är att Apokalypsen i Storå är den första boken i en trilogi.

– När jag började skriva visste jag inte vad boken skulle handla om, men när den var klar så visste jag redan vad del två och tre skulle handla om. Nu vet jag inte om det blir så, men vi får se vad som händer.