Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färila får tandläkare i oktober

I början av oktober får Färila tandläkarmottagning för första gången på sex år.

Jörgen Brandell, 45 år, har varit tandläkare sedan 1996 och är verksam i egen praktik i Gubbängen i Enskedeområdet. Han håller sedan 2002 även på med implantatkirurgi.

Nu har han de flesta pusselbitarna på plats inför starten i Färila.

– Jag har klart med Praktikertjänst och håller på att sälja min praktik i Gubbängen. Så till en början blir det väl ett par dagar på respektive ställe, säger Jörgen Brandell.

Jörgen Brandell har tillsammans med fru och barn redan bosatt sig i det som tidigare varit fritidsbostad i Boda, Järvsö.

Bland mycket annat återstår det nu att inreda den gamla tandläkarmottagningen i samma lokaler som Färila hälsocentral håller till.

– Jag ska också rekrytera en tandsköterska som ska jobba med mig till att börja med. Sedan får vi se hur stor bemanningen blir. Det hänger på hur många patienter som jag får, säger Jörgen Brandell.

Före starten i början av oktober tänker Jörgen Brandell hålla öppet hus på mottagningen.