Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgstark cancan

Cancan-rajraj för oss rakt in i Moulin Rouges dekadenta värld. Det är plymer och bensprattel. Under april månad ställer Millan Rouge (Camilla Thilander) ut sin grafik i både Edsbyns och Alfta bibliotek.

I många motiv skymtar en kvinna fram, som mycket påminner om Ulla-Marie Nilsson som bor i Edsbyn. Ulla-Marie kallar sig själv för "kommuntant", gillar kläder och klär sig mycket personligt.

Ulla-Marie är själv som person färgstark och hon fick bli förebild för den färgstarka Millan Rouge, som även har drag av Camilla.

Camilla hade börjat måla av Ulla-Marie, utan att Ulla-Marie från början visste om det. För ungefär ett år sedan lärde de känna varandra på nätet och träffades och fann varandra i höstas. I dag är de bästa vänner.

– Det är framför allt för att hon sticker ut som gjorde att jag började måla av henne, säger Camilla Thilander.

– Jag ser det som en ära. Jag vill bara ösa lovord över henne. Hon målar generöst och ohämmat och det gillar jag, säger Ulla-Marie.

Hennes favoritmotiv är när hon har blivit placerad vid en restaurang i Florens. Ett glas vin till maten höjer stämningen. Det motivet visas i Alfta bibliotek.

Det var Camillas bästa vän som från början tipsade henne om Ulla-Marie. Camilla gick in på Ulla-Maries klädblogg Dude (looks like a lady) och fascinerades av linjer och krusiduller i både kläder och smycken.

– Jag vet inte exakt hur Ulla-Marie fick reda på att jag hade börjat måla av henne. Kanske hade hon sett det på facebook, säger Camilla Thilander.

Camilla kommer ursprungligen från Bollnäs och bor och jobbar i Stockholm. Hon blev i gymnasiet uppmuntrad att söka konstskola och sökte och kom in i Sundsvall.

– Målandet och tecknandet är en hobby som jag har ägnat mig åt hela livet, säger Camilla Thilander.