Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstark cancan

Cancan-rajraj för oss rakt in i Moulin Rouges dekadenta värld. Det är plymer och bensprattel. Under april månad ställer Millan Rouge (Camilla Thilander) ut sin grafik i både Edsbyns och Alfta bibliotek.

Annons

I många motiv skymtar en kvinna fram, som mycket påminner om Ulla-Marie Nilsson som bor i Edsbyn. Ulla-Marie kallar sig själv för "kommuntant", gillar kläder och klär sig mycket personligt.

Ulla-Marie är själv som person färgstark och hon fick bli förebild för den färgstarka Millan Rouge, som även har drag av Camilla.

Camilla hade börjat måla av Ulla-Marie, utan att Ulla-Marie från början visste om det. För ungefär ett år sedan lärde de känna varandra på nätet och träffades och fann varandra i höstas. I dag är de bästa vänner.

– Det är framför allt för att hon sticker ut som gjorde att jag började måla av henne, säger Camilla Thilander.

– Jag ser det som en ära. Jag vill bara ösa lovord över henne. Hon målar generöst och ohämmat och det gillar jag, säger Ulla-Marie.

Hennes favoritmotiv är när hon har blivit placerad vid en restaurang i Florens. Ett glas vin till maten höjer stämningen. Det motivet visas i Alfta bibliotek.

Det var Camillas bästa vän som från början tipsade henne om Ulla-Marie. Camilla gick in på Ulla-Maries klädblogg Dude (looks like a lady) och fascinerades av linjer och krusiduller i både kläder och smycken.

– Jag vet inte exakt hur Ulla-Marie fick reda på att jag hade börjat måla av henne. Kanske hade hon sett det på facebook, säger Camilla Thilander.

Camilla kommer ursprungligen från Bollnäs och bor och jobbar i Stockholm. Hon blev i gymnasiet uppmuntrad att söka konstskola och sökte och kom in i Sundsvall.

– Målandet och tecknandet är en hobby som jag har ägnat mig åt hela livet, säger Camilla Thilander.