Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgsprakande studentkarneval

Eleverna i tio avgångsklasser från Bromangymnasiet gjorde sitt sista, lättsinniga krumsprång på lördagen, innan tiden i skolan är förbi. Sen väntar det vuxna livet, med mer allvar och ansvar, men någon vecka än är det plats för lite lek och stoj. Årets studentkarneval satte färg och fart på stan.

Det var rejäla åkskrindor, massiva containrar som står pall för hårda tag, och som ledigt rymmer en normal svensk gymnasieklass på 30 elever. Ungdomarna som först samlades på Glysis, cirklade runt sina vagnar, med sprejburkar, tuschpennor och björkris, och i hytterna väntade de inhyrda chaufförerna. Dennis Bouman hade med sig sonen Felix, som var med för att hålla pappa sällskap under hedersuppdraget.

– De frågade om jag hade lust att köra, och det tyckte jag kunde vara roligt. Jag har aldrig kört i karnevalståget förr, berättade Dennis Bouman.

Så släpptes tåget så småningom fritt, och rullade ut på Drottninggatan i sakta mak, med stor uppståndelse och mycket ljud, och många glada rop från de upprymda ungdomarna. Snart är skolan slut, och en annan tid av livet tar vid.