Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgrann konstfest när Ladymoe öppnade ateljé i Delsbo

Det blev en riktig färgfest när konstnären Ladymoe, Moa Wallin, öppnade dörrarna till en ny ateljé i Delsbo.

Läs också: Kulturredaktören tipsar: Fyra konstutflykter i påsk

I den nyöppnade konstateljén mitt i Delsbo avlöser teknikerna och materialen varandra. Sprayfärg blandas med akryl, stolar med tavlor, och det enkla med det detaljerade. Efter att skapat fritt i nya sin källarlokal under två månader bjöd under skärtorsdagen konstnären Ladymoe in publiken på en riktig färgfest. Eller Moa Wallin, som hon egentligen heter.

– Som mitt konstnamn avslöjar målar jag nästan bara ladys, i olika världar, tillsammans med allt från melonkronor, rävklänningar till fiskar, säger hon och ler.

Verken karaktäriseras av både mjuka pasteller såväl som lekfulla, starka färger. Allt går i varma toner. Något som symboliserar ett lugn hos konstnären, även om hon inspireras av galna grejer och personer.

– Jag vill att man ska få drömma sig bort i min konst, och hitta de där små detaljerna. Lite naivt och lekfullt, men framför allt vill jag uttrycka glädje, säger Moa Wallin.

Läs också: Region Gävleborg satsar på kulturkompetens