Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färdtjänststrul tar hans energi

Att vara beroende av färdtjänst och samtidigt vara småbarnsförälder ställer till speciella problem.

Det vet Markus Anteskog i Hudiksvall.

Vi träffar Markus Anteskog i hans ateljé på Håstaholmen. Helst skulle han vilja tala om sin konst, men problemen med färdtjänsten är något som stjäl alldeles för mycket av hans ork.

– Det strular rätt ofta och jag blir arg och irriterad. Det är inte så bra när man är på väg till någon sorts aktivitet, säger han.

Det har gått så långt att han nu drar sig för att använda den färdtjänst som han har rätt till.

Markus är 38 år. För fyra år sedan drabbades han av en stroke. Han har två söner som är sex och elva år gamla. I hans färdtjänsttillstånd står att han har dispens för att ta med sig båda barnen gratis, men ändå kräver chaufförerna ofta betalt även för pojkarna.

– Det är inte chaufförernas fel. De måste följa den beställning de fått, men då blir det jag som måste ringa till beställningscentralen från bilen och försöka få dem att rätta till det. I fredags tog det 40 minuter. Chauffören var stressad och skulle till nästa körning. Min minsta son stod utanför bilen och var ivrig att få komma till sin första idrottsträning.

Förra veckan missade Markus också sin arbetsträning på Forsa folkhögskola. Hans synfel gjorde att han inte såg den väntande bilen som åkte efter sex minuter.

Läs vidare om Markus berättelse i torsdagens Hudiksvalls Tidning.