Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får personalen chansen i dag?

Så har det snart gått ett år sedan turbulensen på socialkontoret var ett faktum. Stormen bedarrade efter några veckors intensiv uppmärksamhet i pressen, åtminstone utåt sett. Vad som pågår "i huset" vill man inte i ledningen se.

Trots att det finns personalansvarig chef som då fick en mycket massiv kritik från personal och facket centralt, har inget gjorts för att rätta till de problemen. Några nya dokument och nya mötesformer har uppfunnits, men missnöjet med chefer i vissa personalgrupper är detsamma, det är fortfarande ingen som vill se eller lyssna på kritiken som finns. Flykten av personal fortsätter, kompetens försvinner, och ingen reagerar eller ifrågasätter varför det är så! Kränkningarna fortsätter. Man tycker att det borde finnas någon typ av lämplighetstest innan man får ett ansvar för andra människor (personal).

Nu kommer Arbetsmiljöverket på inspektion på tisdag, till socialkontoret, undrar hur många av personalen som får vara med och uttrycka sina åsikter då? Vilka väljer cheferna som ska vara med? Vilken personal känner ens till att det kommer att bli en inspektion? Kanske det är en sak som personalen inte ska ha något att göra med! Undrar om AMV kommer att informeras om de nya lokalerna, håller de verkligen måtten inom de riktlinjer som finns? Många åsikter finns om detta, men är det någon som lyssnat? Svaret är nej!!

Uppgiven och kränkt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel