Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får böter efter fortkörning genom Östanbo

Det gick i 110 kilometer i timmen på en 50-sträcka genom Östanbo.
Nu döms den unga Sandarnebon till böter för fortkörning.

Det var en söndagskväll i maj i år som den 21-årige mannen från Sandarne kom körandes på Flygvägen och in i Östanbo.

En bit in på 50-sträckan hade polisen precis ställt sig för att ha en hastighetskontroll, och laserinstrumentet fångade en bil som färdades i hög hastighet.

Polisen uppmanade fordonet att stanna, vilket den 21-åriga föraren också gjorde. Enligt mätningen hade 21-åringen kört i 110 kilometer i timmen.

Vid rättegången under tisdagen erkände 21-åringen att han kört för fort.

- Jag var jäktad och skulle hinna hem och hämta lite saker, sa 21-åringen i tingssalen.

Bilfärden gick snabbt och inom tätbebyggt område med många utfarter. En vittnande polisman sa vid rättegången att det inte var några fel på själva färden, eftersom den gick rakt fram på en rak väg.

- Men det är totalt olämpligt att köra 110 kilometer i timmen. Många kör för fort där och det är därför vi står där ofta.

21-åringen förlorade körkortet i tre månader efter fortkörningen.

Eftersom färden gick genom tätbebyggt område och för att hastighetsöverträdelsen var kraftig hade åklagaren vårdslöshet i trafik som alternativ åtalspunkt. Tingsrätten väljer dock att enbart döma 21-åringen för hastighetsöverträdelse.

Påföljden för brottet blir penningböter på 4 000 kronor.