Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantomen på operan i Edsbyn

Det blir en händelserik höst på kulturfronten. En av de riktiga höjdarna blir antagligen när Röda Kvarn visar Fantomen på operan – direkt från Royal Albert Hall i London.

Annons

I år firar Fantomen på operan 25 år på Royal Albert Hall. Det uppmärksammar man genom att göra en specialföreställning den 2 oktober med specialbyggd scenografi och över 200 personer på scenen. Föreställningen är utsåld för länge sedan – men kan ses även i Edsbyn. Där visas den digitalt på Röda Kvarn.

– Det är en jättehäftig grej. Då kommer det folk, hoppas jag, säger kulturchef Carina Isaksson.

Kulturhösten drar däremot igång tidigare än så. 15 september visas en föreställning från National Theater i London, One Man, two Guvnors, digitalt på Röda Kvarn. Den 24 september kommer Stefan Sundström hit för att berätta om sin bok och spela live, på biblioteket respektive Röda Bonden. I oktober och november kommer det sedan att bli såväl barn- som vuxenteater, operaföreställningar från Metropolitan i New York och konserter på olika håll i kommunen.

Läs mer kulturartiklar på avdelningen Nöje&Kultur