Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantomen på operan i Edsbyn

Det blir en händelserik höst på kulturfronten. En av de riktiga höjdarna blir antagligen när Röda Kvarn visar Fantomen på operan – direkt från Royal Albert Hall i London.

I år firar Fantomen på operan 25 år på Royal Albert Hall. Det uppmärksammar man genom att göra en specialföreställning den 2 oktober med specialbyggd scenografi och över 200 personer på scenen. Föreställningen är utsåld för länge sedan – men kan ses även i Edsbyn. Där visas den digitalt på Röda Kvarn.

– Det är en jättehäftig grej. Då kommer det folk, hoppas jag, säger kulturchef Carina Isaksson.

Kulturhösten drar däremot igång tidigare än så. 15 september visas en föreställning från National Theater i London, One Man, two Guvnors, digitalt på Röda Kvarn. Den 24 september kommer Stefan Sundström hit för att berätta om sin bok och spela live, på biblioteket respektive Röda Bonden. I oktober och november kommer det sedan att bli såväl barn- som vuxenteater, operaföreställningar från Metropolitan i New York och konserter på olika håll i kommunen.

Läs mer kulturartiklar på avdelningen Nöje&Kultur