Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fantastisk prestation av Fredricson!

Åh, jag blir så trött! Det diskuteras om det har gått rätt till i röstningen av Jerringpriset eller om man till och med ska döpa om priset till popularitetspriset. Varför då? undrar Anette Bergqvist.

Annons

Det är nu jag blir riktigt förbannad, förringa inte min röst och förminska inte min åsikt om vad jag tycker är en idrottsprestation.

Alltså, jag röstade på Peder Fredricson för jag tycker att det var en fenomenal prestation av honom att iskallt leverera som bäst när pressen var som störst. Fredricsson presterade bäst av de europeiska nationerna som samlades i Göteborg och gjorde upp om EM-medaljerna där. Han fixade individuell guld medalj och lag silver. Helt otrolig idrottsprestation av honom!

Så vitt jag vet är det tre gånger som Jerringpriset har gått till ridsportutövare: Rolf Göran Bengtsson en gång och Peder Fredricson två gånger. Alltså tre gånger har priset gått till ridsporten och då blir det diskussion om röstningen har gått rätt till. Det till och med ifrågasätts om det var en idrottsprestation eller inte. Jag trodde att vi i Sverige står för mångfald och öppenhet, men ack vad jag bedrog mig. I alla fall när det gäller sporten, för där verkar det bara vara vissa idrottsutövare och sporter som räknas när det gäller idrottsprestationer.

För att komma till rätta med den här attityden, tycker jag att vissa sportjournalister och sportkrönikörer har en del att jobba med, och att alla sporter och idrottsutövare ska välkomnas, respekteras och tas på allvar. Det ska inte ifrågasättas på något vis när det gäller meriter och idrottsprestation. De sportjournalister och sportkrönikörer som har sågat och dissat Fredricson som vinnare av Jerringpriset, kan ju börja med att be Fredricsson om ursäkt och gratulera honom till Jerringpriset. Det är en bra början till attitydförändring när det gäller att ridsport inte är en riktig sport, enligt er.

Anette Bergqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel