Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fansen tänker lyfta Bollnäs mot slutspel

Beskedet om den ekonomiska krisen i Bollnäs GIF har varit en väckarklocka.

För att visa klubben och laget sitt stöd vill nu supporterföreningen Flames återinföra den stämning som en gång fanns på Sävstaås.

– Det är dit vi vill komma för resten av säsongen, med start nu mot Villa, säger Anders Lindberg, ordförande i Bollnäs Flames.

Publikstödet är inte vad det en gång varit. Men de avslutande tre hemmamatcherna på Sävstaås hoppas man från Bollnäs Flames sida att ska bli riktiga publikfester.

– Nu behövs vårt stöd på läktaren mer än någonsin, både för laget och ekonomiskt för klubben. De behöver alla som kan komma in på ståplats och betala för sig. Vi vill att folk lägger undan frikort och fribiljetter och verkligen betalar in sig, säger Anders Lindberg.

Hur mycket folk hoppas ni på till matchen mot Villa?

– 3 000 personer är absolut realistiskt att tro på, hjälps vi åt att pusha så är det rimligt, vi har varit på de siffrorna tidigare. Men når vi 2 000- 2 500 på matcherna som är kvar så blir även det en rejäl skillnad ekonomiskt för klubben.

Men det är inte bara idén om en "superfredag" som ska lyfta en klubb i kris. Det kommer förslag från alla håll och kanter om hur man bäst kan hjälpa till.

– En är att alla trogna supportrar ska ta med sig en till person på matcherna. Sedan så har ju Kenta Jönsson (fotograf baserad i Stockholm) uppmanat exil-Giffare att betala entrépengen via internet, säger Anders Lindberg.

Bollnäs Flames drog även i gång en insamling i måndags där pengarna är tänkta att fördelas lika mellan klubben och spelarna.

– Det blir en kompensation för att de har fått sänka sina löner, säger Anders Lindberg.

Bollnäs försvarare Johan Berglund är glad över engagemanget och vet hur mycket det betyder att ha en levande läktare.

– Det är exakt så här man vill ha reaktionerna, det är otroligt för en annan att känna stödet. Man får så mycket mer kräm i benen när det är drag på läktaren, det märks direkt på planen, säger han.