Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fans betalar per Brobergsmål

Brobergsfansen går i samma spår som supportrarna i Ljusdal och Edsbyn. Efter starten av Målpengen får Broberg pengar för varje gjort mål.

Annons

Initiativet till Målpengen startades under onsdagen av Brobergs tifogrupp (BTG). Syftet är att samla in pengar till klubbkassan och vägen dit går genom att fansen skänker en valfri summa pengar för varje mål som Broberg gör.

Idén kommer från Ljusdal och Edsbyn, där supportrar skänker pengar till klubbarna för varje gjort hörnmål. I Bollnäs startades tidigare i år ett liknande projekt, kallat för Bollnäskronan.

– Vi har tänkt under en längre period att vi ska göra något, men ingen tog tag i det. I går (läs onsdags) började folk på Twitter fråga varför vi inte gör något liknande. Så vi ringde runt lite och sen sade vi att vi kör, säger Andreas Roos från BTG.

När onsdagens match mot Kalix var avklarad var varje Brobergsmål värt totalt 480 kronor. Fem hemmamål i matchen innebar 2 400 kronor till Brobergs klubbkassa.

För varje person som ansluter sig till Målpengen så ökar värdet av varje Brobergsmål. Insamlingen pågår under resten av grundserien och i efterföljande slutspel. Andreas Roos hoppas att fler vill ansluta sig.

– Vi trodde aldrig att vi skulle få bra respons som vi fick på bara en dag. Första målet var väl att komma upp i 200 kronor. Men nu hoppas vi som lägst kunna komma upp i alla fall 15 000 kronor.