Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fängelsedomen är en katastrof"

Försvarsadvokat Thomas Martinsson är inte alls nöjd med domen mot den 39-åring från Hudiksvalls kommun som på måndagen dömdes till fängelse.

Mannen dömdes för grovt jaktbrott och djurplågeri till ett år och sex månader i fängelse vid Hudiksvalls tingsrätt. Thomas Martinsson menar att 39-åringen har dömts för hårt.

– Min klient är en normal ostraffad medborgare med familj som han ska försörja. Hans spontana reaktion är förstås att fängelsedomen är en katastrof.

Thomas Martinsson hade på tisdagen inte tagit del av domen i sin helhet men hade haft kontakt med sin klient per telefon. Han ville därför inte uttala sig om huruvida mannen kommer att överklaga domen.

Thomas Martinsson påpekar också att rättens rådman var skiljaktig och anförde att straffet borde sättas till ett års fängelse, samt ansåg att beslagtagna äggkläckningsmaskiner inte kunde förverkas enligt jaktlagen och miljöbalken. Två av nämndemännen var också av skiljaktig mening men ville att straffvärdet skulle bli två års fängelse.