Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsedom om dödad varg står fast

Högsta domstolen tar inte upp fallet om Fansenvargen till prövning.

Annons

I maj i år dömde hovrätten två män till två års fängelse för grovt jaktbrott. Männen dömdes för att ha dödat en varg i februari år 2011.

Vargen jagades med snöskoter över isen på sjön Fansen i södra delen av Bollnäs kommun, blev först påkörd och slogs sedan ihjäl med en träpåk. Det döda djuret gömdes i en snöhög.

Den 52-årige mannen från Ovanåkers kommun och 43-åringen från Bollnäs kommun har hela tiden nekat till brott. 43-åringen överklagade till Högsta domstolen och planerade att en trafiksäkerhetsforskare skulle få vittna om hur hans skoter skulle påverkas av att köra på en varg. Men Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd för det uppmärksammade fallet.

Det innebär att hovrättens dom på två års fängelse vardera står fast. I tingsrätten friades 43-åringen, men efter att en skoterexpert vittnat i hovrätten fälldes även han för brottet.