Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse för dödshot mot frun

Mannen hotade att döda sin fru, och dottern misshandlades med sparkar och slag. Nu har tingsrätten dömt honom till tre månaders fängelse.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misshandlade sin hustru och dotter under två dagar i slutet av januari.

Vi det första tillfället gav sig mannen på sin fru. Han var på dåligt humör när hon kom hem. Hon försökte krama och lugna mannen som svarade med flera slag mot hennes kropp och huvud. Kvinnan kröp ihop på golvet och försökte skydda sig från en skur av slag och sparkar.

Misshandeln avslutades med att mannen kastade en stol på henne och skrek att han skulle döda henne. Därefter gick han till dotterns rum och slog henne över örat.

Dagen därpå upptäckte pappan att något av barnen skadat hans läsplatta och han gav sig återigen på sin dotter. Även hon kurade på golvet i hopp om att kunna skydda sig mot slagen och sparkarna.

Mamman och barnen tog sig så småningom ur bostaden och fick hjälp av en granne. Polis tillkallades och mannen greps.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna, men Hudiksvalls tingsrätt tror på offrens berättelser. De stöds även av grannens och polisens vittnesmål, anser rätten.

Våldet har i och för sig inte varit av allvarligare sort, skriver rätten, men det har riktats mot familjemedlemmar i deras bostad där de har rätt att känna trygghet.

Straffet ska därför bli fängelse i tre månader och mannen ska kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.