Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjens frihet viktig

I förskollärarnas svar på föräldraupproret om större valfrihet inom förskolan, tycker jag att de helt missar poängen med upproret.

Som jag tolkar det handlar det inte alls om att man är missnöjd med pedagogiken i förskolan, tvärtom, det är därför många föräldrar vill kunna ha sina barn där under längre tid.

Det som upprör mig personligen är att jag som förälder, inte har rätt att bestämma vad som är bäst för mitt barn och min familj. Jag känner mig inte det minsta "stärkt som förälder" av att själv inte få bestämma vad som är bäst för mitt barn. Vi tillbringar varje dag 40 minuter i bil för att vår dotter ska kunna vara på sin förskola i tre timmar, en förskola som både hon och vi föräldrar tycker mycket om.

Vår snart ettårige son får dessutom problem med att hinna sova ordentligt eftersom vi knappt hinner hem, innan vi måste åka tillbaka till förskolan igen för att hämta storasyster. Stressen är påtaglig för alla i familjen. Vår dotter skulle inte missa den pedagogiska verksamheten eller få mindre tid med oss föräldrar, om valfriheten i upplägget av de 15 timmarna skulle öka, till exempel att de 15 timmarna kunde fördelas över tre dagar i stället för fem.

I facebookgruppen som startats i veckan, finns många exempel på mer "familjevänliga" kommuner, Bollnäs borde ta intryck av dessa. Det allra bästa vore om det vore 30 timmars förskola som gällde, och att familjerna tillsammans med pedagogerna kunde stå för upplägg och planering. I min familj är vi som sagt väldigt nöjda med vår förskola, och önskar att vår dotter kunde få ta större del av verksamheten där. Denna fråga kommer spela stor roll när jag lägger min röst i kommunvalet i höst.

Ingrid Natander

mamma och kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel