Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjefest på Glysis

När alla seniorlag gått på sommarlov så passar ungdomarna på. Under söndagen fanns 18 ungdomslag från hela Hälsingland på Glysisvallen för en träningsturnering. Det blev succé och läktarna på Glysisvallen var fulla.


– Det var jättekul, det är inte så ofta som Glysis är fylld, sa Team Hudik F11:s lagledare Lotta Humla.
Matcherna började redan tidigt på morgonen och den sista slutsignalen kom vid 15–tiden. Då hade alla lag fått spela minst två matcher och vissa även tre. Trots att det inte var nån serie med poängräkning utan bara vanliga matcher så var ändå suget efter att vinna stort.
– Det blir ju familjematcher där föräldrar får gå och titta på sina barn och barnbarn. Sånt är ju alltid kul, sa Team Hudik F11:s tränare Mats Hammarström.
Det var andra året i rad som tävlingarna hölls på Glysisvallen och tack vare den goda responsen från lagen och åskådare så kommer det med all sannolikhet bli en ny omgång matcher nästa år också. F10 och F11 spelar inga serier med poängräkning utan det spelas såna här träningsturneringar ett par gånger om året på ett par ställen i Hälsingland.
– Vi tycker att det är positivare att samla ihop alla lag på ett ställe istället för att åka runt och spela en match i taget, sa Lotta Humla vars lag precis spelat en match mot Ljusdal och åkt på sin enda förlust under dagen.
Varje lag får ansöka till förbundet om att anordna såna här träffar. Efter det så skickas det ut anmälningar till klubbarna som i sin tur anmäler sitt intresse. Edsbyn drog sig ur turneringen på Glysis och det gjorde att Team Hudik valde att ställa upp med två lag i F11, det andra laget leddes av Jim Larsson och Tomas Fors, eftersom hela truppen innehåller hela 25 spelare. Så det finns gott om talanger i Hälsingland.
– Det här ökar ju intresset för att fortsätta spela fotboll när man får komma in och spela på en plan där det finns läktare och det är mycket folk som kollar, sa Mats Hammarström.
Alla lag fick spela minst en match inne på Glysisvallen eftersom F10 på förmiddagen fick spela där medan F11 höll till inne på Sparbanken Arenas konstgräs och på eftermiddagen så blev det alltså ombytta roller. Under hela dagen fanns det också en kiosk öppen och en grill.
– Och det ger ju lite klirr i kassan till lagen också, sa Lotta Humla.
Överlag var det ett mycket lyckat evenemang både fotbollsmässigt och med allt runt om. Det enda minuset var regnet, men vad gjorde det en dag som denna?