Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjära Lillbostämman

På lördagen var det åter dags för Lillbostämman. Den lilla familjära spelmansstämman i Lillbo invid sjön Långrösten i Alfta. En spelmansstämman som tycks bli allt mer populär. I år fanns omkring 75 spelmän på plats.

 I lilla idylliska Lillbo invid Långrösten ordnar Stig och Margot Nordlund tillsammans med dottern Anna med make Torsten Bengtsberg varje år sin egen spelmansstämma med egen camping.
Sedan några år tillbaka är Lillbostämman spikad till andra lördagen i augusti. Men redan på fredag eftermiddag kommer de första spelmännen med familjer och ställer upp sina husvagnar med förtält. Och snart nog är också buskspelen igång.
Så flyter det på. På lördagseftermiddagen öppnas så själva stämman. Med allspel och olika scenframträdande, soloartister och grupper. Och runt omkring som sig bör buskspelen.
Omkring 75 spelmän deltog i årets Lillbostämman och omkring 200 personer kom för att lyssna.