Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fältet kan dra in pengar

Den 28/8 läste vi en insändare i LjP från Yvonne Oscarsson som gjorde oss fundersamma och faktiskt lite arga. Vi som klubb, DRC Ljusdal, har som mål att anordna väldigt stora evenemang på fältet, större än bandycupen om allt går vägen.

Annons

Den 28/8 läste vi en insändare i LjP från Yvonne Oscarsson som gjorde oss fundersamma och faktiskt lite arga. Kommunen har just nu ett jättetillfälle att köpa huvudbanan på Föne flygfält och majoriteten av kommunstyrelsen verkar vara mycket positiv till detta. Vi som klubb, DRC Ljusdal, har som mål att anordna väldigt stora evenemang på fältet, större än bandycupen om allt går vägen (inget ont om den). Vi har varit på flera möten, och enligt den info vi fått så är körskolornas mc-utbildningar helt avhängiga av att fältet finns tillgängligt för dem. Dessa utbildningar kräver en bred testbana som i denna kommun endast finns på Föne. Alternativet är att söka sig utanför Ljusdals kommun.

Om man ser till det Yvonne påpekade, att det går att låta något lokalt företag gräva upp alla massor och sälja dem, så skulle förvisso kommunen kunna tjäna på det. Sedan kanske man inte ska se på detta som en direkt förlustaffär. Som vi har påpekat förr, det är inte bara direkt inkomst man kan tjäna på. Med allt som folk behöver för evenemang där uppe, boende, mat och annat, så kommer samma fenomen uppstå som om banan skulle rivas upp av ett lokalt företag. Pengar kommer in i kommunen, och dessutom nytt folk utifrån. Även ungdomar kommer ha större möjligheter för aktiviteter, vilket man väl kan påstå är lite skralt med i dag. Vi om några har väldigt stora förväntningar på vad vi kan åstadkomma uppe på Fönemoarna.

Jon Öst och Fredrik Berbres

DRC Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel