Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk matematik drabbar studenter

Skatterna har sänkts för dem som har jobb under den moderatledda regeringen. Till slut inser tydligen även regeringen att det finns ett samband mellan inkomster och utgifter.

De vill nu tydligen minska utgifterna i vårens budget. Att låna pengar för att kunna minska inkomsterna känns för oss som jobbar och sliter i kommunerna inte vidare ansvarsfullt och smart.

Men att som nu låta studenterna öka på sin skuld och minska deras bidragsdel känns direkt dumt. De företag jag möter vill ha välutbildad arbetskraft. Vi har i dag ett kompetensglapp både i vår gemensamma sektor och företagen mellan lediga jobb och arbetslösa. Att föra en politik som ytterligare hindrar människor att utbilda sig i rädsla för skuldsättning leder i förlängningen till sämre tillväxt och mindre skatteintäkter. Så allt klarare framtonar bilden av att Sverige behöver en ny regering som inte lånar till skattesänkningar, tar ansvar för landets ekonomi och som inser att studenterna är viktiga.

Sven-Erik Lindestam (S)

kommunstyrelsens ordförande, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel