Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallskärm krånglade när Milva hoppade

Under fredagen kunde förskräckta Mobor se hur en fallskärm dök ner i Florsjön. De ringde räddningstjänsten, för de trodde att en hoppare följde med ner i sjön.
Men det var bara Milva Jansson fallskärm som dök. Själv landade hon säkert med sin reservskärm i en skogsglänta. Men en rysare var det.

Milva Jansson från Hudiksvall skulle hoppa fallskäm i Mohed. Hon är 18 år och fortfarande elev. Med sammanlagt 13 hopp bakom sig tog hon språnget. Fallskärmen krånglade och hon skulle utlösa reservskärmen.

– Men först var jag tvungen att kränga av mig den första fallskärmen. Man ska dra med i selarna med båda händerna och svanka för att den ska lossna och det tog en liten stund innan jag kom ihåg att man måste svanka. Då hann jag bli riktigt rädd, säger Milva.

Sedan skulle hon hitta tåten som löser ut reservskärmen.

– Allt gick nog väldigt fort, men jag upplevde det inte så just då. Det var som om tiden stod stilla.

Ögonvittnen såg hur Milvas fallskärm dök ner i sjöng, och larmade räddningstjänsten. Då hade Milva redan landat. Allt gick bra.

– Och jag kommer att hoppa igen säger hon.