Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fallet Mårtensson kan ställa kommunparagraf på sin spets

Juristerna på Sveriges kommuner och landsting kan inte utesluta att en misstroendeomröstning skulle kunna genomföras mot Ovanåkers kommunalråd Björn Mårtensson.

Juristerna på Sveriges kommuner och landsting, SKL, har bollat frågan om det är möjligt att genomföra en misstroendeomröstning i Ovanåkers kommunfullmäktige mot kommunalrådet Björn Mårtensson (C).

Den här paragrafen är väldigt luddigt skriven, men vi har bedömt att det inte går att utesluta att det går att göra det, säger Leif Petersén som är förbundsjurist på SKL.

Enligt Leif Petersén har den här paragrafen aldrig satts på sin spets och prövats på det här sättet.

- Om det här går så långt att det blir en misstroendeomröstning och överklagas blir det ett domstolsärende. Det blir då Kammarrätten som får det på sitt bord och det brukar då ta ett par år.

Björn Mårtensson har i dag ett kommunalrådsarvode är 45 810 kronor i månaden. Skulle han sluta så har han full kommunalrådspension som hamnar någonstans mellan 26 000 - 28 000 kronor i månaden.

Björn Mårtensson uppger till Ljusnan att han ännu inte lämnat i någon ansökan om fotboja.