Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagerström vann i Orsa

Per Fagerström, Näsviken, vann när Stock/Super Stock-föreningen körde en egen tävling i Orsa.

Annons

Hälsingeförarna var rejält representerade när Christer Norberg memorial för första gången kördes på Tallheds flygfält i Orsa.

Tävlingen anordnades av Stock/Super Stockföreningen, och av 15 deltagande bilar i klassen, var sex från Hälsingland.

Förarna fick köra så många rundor de ville, och efter ett par timmars kval stod det klart att Uffe Edwardsson, Köping, var kvaletta, före Lasse Bodén, Hudiksvall. Kvaltrea var Markus Svensson, Lindefallet, kvalfyra Per Fagerström, Näsviken, kvalåtta Örjan Hellström, Iggesund, kvaltolva Lars Björklund, Söderala, och 14:e kvalad Andreas Bergström, Hög.

Örjan Hellström brejkade dessvärre ut sig i första rundan, då han körde mot Lasse Bodén. Bägge förarna körde under sina dail-in tider, men Örjan brejkade ut sig mer, och förlorade därmed. I kvartsfinalen var det färdigkört för Lars Björklund, som tjuvstartade mot Uffe Edwardsson, och för Lasse Bodén som ytterligare en gång brejkade ut sig, nu mot Uppsalas Jimmy Arvidsson.

Andreas Bergström blev utslagen av Uffe Edwardsson i semifinalen, medan Per Fagerström tog sig hela vägen till final.

– Det här var min tredje vinst totalt, men den absolut roligaste, säger Per Fagerström, som nästan hade tänkt strunta i att köra elimineringen.

– Jag fick inte fast bilen, det bara spann. Men det gick ju bra ändå, konstaterar Fagerström.