Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackförbund bjöds inte in till privatiseringsmöte

Fackförbunden var inte inbjudna till mötet i tisdags när representanter från Gävle kommun besökte Bergsjö. På mötet delade bland annat politiker från Gävle med sig av deras erfarenheter om privatiseringar i äldreomsorgen.

På mötet i tisdags var ledamöter i kommunstyrelsen, kommunchef, förvaltningschefer, verksamhetschefer, enhetschefer och ledamöter i Nordanstigs Företagarförenings styrelse inbjudna. Men ingen representant från fackförbunden hade fått en kallelse.

– När vi skrev kallelsen så tänkte jag på de närmast berörda, jag hade då inte en tanke på fackförbunden, säger Kerstin Oremark, kommunchef i Nordanstig.

– Det är bäst om vi får vara med från början. Annars ligger arbetsgivaren steget före. Och många av våra medlemmar är oroliga och hör av sig och då måste vi kunna svara på deras frågor, säger Barbro Östlund, ordförande för Kommunal i Nordanstig.