Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket står för löften

Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin, under några omständigheter, arbeta på sämre villkor eller till lägre lön än det vi nu lovat varandra. Vi lovar varandra detta i den djupa insikten om att om vi alla håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav. Det är det fackliga löftet.

Facket står också för allas lika värde, facket skiljer inte folk utifrån deras ursprung. Facket gör ingen skillnad på om medlemmen som man företräder kommer från Bollnäs, Kabul eller Teheran.

Därför är det märkligt att Sverigedemokraterna har sympatier bland LO-förbundens medlemmar. Sverigedemokraterna, utöver sin rasistiska agenda, är ett konservativt högerparti som i många frågor står till höger om både Moderaterna och Kristdemokraterna.

Sverigedemokraterna säger nej till höjt tak i A-kassan. Detta trots att i dag är A-kassan många gånger lägre än försörjningsstödet. Sverigedemokraterna säger ja till slopad förmögenhetsskatt och till jobbskatteavdragen som gynnar de med högsta inkomsterna. Sverigedemokraterna säger nej till arbetsmiljöutveckling och nej till stärkt skydd på arbetet mot arbetsplatsolyckor.

Sverigedemokraterna vill också avskaffa arbetsmarknadslagstiftningen. I Sverigedemokraternas värld ska verkstadsarbetaren eller undersköterskan känna mer samhörighet med chefen/direktören som är svensk än medjobbarkompisen som kanske från Iran eller Kurdistan.

Nu har ju Sverigedemokraterna själva bildat ett fackförbund. Ett fackförbund som inte tänker förhandla, inte kommer att teckna kollektivavtal. Ett fackförbund som tänker agera strejkbrytare vid konflikter på arbetsplatsen mellan andra fackförbund och arbetsgivaren. Sverigedemokraternas fackförbund tänker inte heller erbjuda sina medlemmar någon facklig utbildning.

Därför tycker vi att som fackföreningsmedlem ska man inte rösta på Sverigedemokraterna i de kommande valen. Sverigedemokraterna är motståndare till allt det som facket arbetar för.

För LO-facken i södra Hälsingland

Lars B Andersson och Barbro Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel