Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket och sanningen

"Arbetsolyckor med dödlig utgång ökade mellan åren 2005 och 2007. Ökningen fortsatte under första halvåret 2008 för att därefter avta och hamna på en lägre nivå än 2007. Under 2009 har minskningen fortsatt till en ny lägstanivå".

Detta är text från Arbetsmiljöverkets hemsida. Att den överensstämmer med sanningen utgår jag från.

Rolf Blomquist skriver i sin insändare (13/7): "Vidare en försämrad arbetsmiljö med en kraftig ökning av arbetsplatsolyckor".

Facket har förhoppningsvis spelat ut sin allför dominerande roll i svenskt arbetsliv. Kopplingen till politiska partier är ju helt odemokratisk, förlegad och världsunik. Det vi ser och läser på insändarsidorna är nog de sista desperata försöken av fackfunktionärer att behålla sina positioner och att med tveksamma metoder försöka hjälpa de rödgröna till makten. Då har man ju större chans att få behålla jobbet.

I dag ligger i princip allt ansvar för arbetsmiljön på arbetsgivarna. Ett ansvar som en helt övervägande del av dessa tar fullt ut. Att olyckor inträffar är tragiskt. Men en nollvision finns i praktiken i arbetslivet likväl som i trafiken. Om vi når målen är en annan fråga.

Örjan Norling

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel