Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fack väntar med beslut

Beskedet om IF Metalls avdelningar ska få mer pengar till fackliga utbildningsdagar dröjer. Beslutet i den fackliga ledningen har skjutits fram till i augusti.

Annons

I samband med att många företag i Hälsingland har gått ner på fyradagarsvecka har facket satsat på utbildning, vilket kompenserat medlemmarnas inkomstbortfall. En populär lösning som gjort att budgeten sprack i april. Beslut om man från centralt håll skulle skjuta till mer pengar eller inte skulle ha tagits nu, men i stället har ärendet flyttats fram till efter sommaren.

Under tiden fortsätter de lokala utbildningssatsningarna i Hälsingland, men med restriktioner.

– Vi ger avdelningarna rådet att inte göra några nya satsningar i väntan på beslutet, säger Leif Råback, chef för studieenheten på IF Metall.

Ett av de företagen som vill förlänga sina utbildningssatsningar i höst är Sunfab i Hudiksvall. Vd Mats Sundin säger att han avvaktar tills besked kommer från fackligt håll.