Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fack väntar med beslut

Beskedet om IF Metalls avdelningar ska få mer pengar till fackliga utbildningsdagar dröjer. Beslutet i den fackliga ledningen har skjutits fram till i augusti.

I samband med att många företag i Hälsingland har gått ner på fyradagarsvecka har facket satsat på utbildning, vilket kompenserat medlemmarnas inkomstbortfall. En populär lösning som gjort att budgeten sprack i april. Beslut om man från centralt håll skulle skjuta till mer pengar eller inte skulle ha tagits nu, men i stället har ärendet flyttats fram till efter sommaren.

Under tiden fortsätter de lokala utbildningssatsningarna i Hälsingland, men med restriktioner.

– Vi ger avdelningarna rådet att inte göra några nya satsningar i väntan på beslutet, säger Leif Råback, chef för studieenheten på IF Metall.

Ett av de företagen som vill förlänga sina utbildningssatsningar i höst är Sunfab i Hudiksvall. Vd Mats Sundin säger att han avvaktar tills besked kommer från fackligt håll.