Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facit efter Växhuset-konkurs

Skulder på drygt en halv miljon kronor är facit efter konkursen för Föreningen Växhuset i Mobodarne. Konkursen medför hyressmäll för Ralf Palmpers.

I början av februari i år gick Föreningen Växhuset i Mobodarne i konkurs på föreningsstyrelsens egen begäran. Orsaken var att nedgången för kurser och konferenser på ekocentrum i Mobodarne skapat en ekonomiskt ohållbar situation.

Bouppteckningen som nu är klar visar att skulderna i konkursboet uppgår till 539 515 kronor. Obetalda skatter på 241 694 kronor och en hyresfordran från Ralf Palmpers på 111 916 kronor utgör de tyngsta posterna.

Något större hopp om att få täckning för sin fordran har inte Palmpers. Tillgångarna i boet stannar nämligen vid 49 896 kronor.

Han är optimistisk trots allt:

- Folk har hört av sig och tycker att det är viktigt att ekocentrum blir kvar. Lustigt nog har fler än vanligt kontaktat oss under vintern, säger han.

Ekocentrum drivs vidare i hans bolag Växhuset Ord & Jord. Man kommer framöver att satsa mer på sommaraktiviteter som kurser, studiebesök, vandrarhem och sommarkafé.