Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebookbluffen om KD

Kristdemokraterna lämnade in en motion om gratis bussresor för asylsökande. Nu sprids en falsk bild från dem på sociala medier.

På bilden, som är märkt med Kristdemokraternas logotyp, kan man läsa "Vill du också åka buss gratis i Hudiksvall? Bara om du är invandrare". Sedan den lades upp i en Facebookgrupp i fredags har den delats över 200 gånger.

"Ut med alla utom SD ur denna riksdag.." och "Fy fan avrättning på asen när dom kommer med så idiotiska förslag" är bara två av de över 280 kommentarerna.

Kristdemokraterna lämnade nyligen in en motion till kommunfullmäktige i Hudiksvall. I den föreslår partiet att asylsökande utanför staden ska få gratis bussresor under lågtrafik. Pärlennart Larsson, ordförande för Kristdemokraterna i Hudiksvall, tror att den falska bilden har med motionen att göra

– Invandringen är en väldigt aktuell fråga. Det är något som många tycker saker om, säger han.

Han säger att han inte vet vem som har gjort bilden, men att han har fått höra från en reporter på tidningen Metro att en högerextrem grupp ligger bakom. Han ser allvarligt på händelsen men vet fortfarande inte huruvida partiet kommer att polisanmäla bilden eller inte.

– Det är alltid negativt när en partisymbol används på ett falskt sätt och självklart reagerar man. Jag har kontaktat Kristdemokraterna på riksnivå och nu får de tillsammans med partisekreteraren bedöma om vi ska anmäla det eller inte, säger han.