Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fäboddag på vacker vall

På söndagen bjöd Centern och Ovanåkers församling in till den traditionella fäboddagen vid Torpets fäbodar, närmare bestämt den vackra Mångsgårdsvallen där ägarparet Lars och Monica Hansson kunde hälsa välkomna till den välbesökta träffen.

Trots regntunga skyar tidigare på dagen tittade solen fram och man kunde hålla till utomhus. Från gårdstunet har man milsvid utsikt över skogarna.

– Det är alltid trevligt här. Det är den milsvida utsikten och så får man så gott fika med ovanåkersmacka. De som aldrig har varit här brukar bli helförtjusta, säger Birgitta Sigfridsson som var en av besökarna.

Det är tradition att Centerkvinnorna bjuder på kyrkkaffe och någon inbjuden politiker håller ett anförande efter fäbodgudstjänsten. I år var det Stefan Jonäng som talade inför det stundande kyrkovalet den 20 september. Han konstaterade bland annat att Centerns kyrkopolitiker har stor frihet att sköta sig själva både på stifts- och lokalnivå.

Matts Sandström ledde den inledande fäbodgudstjänsten som började med att Centerkvinnornas Elisabeth Eriksson hälsade välkommen och Olle Olpérs blåste i näverlur. Församlingen sjöng sedan psalmen En vänlig grönskas rika dräkt.

Matts Sandström talade bland annat om att människor är olika, men ändå behöver varandra. Det är inte alltid säkert att ensam är stark.