Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få synpunkter efter samgående

Länsstyrelsen har bara mindre synpunkter på överförmyndarverksamheten i Ljusdal efter sammanslagningen med Bollnäs och Ovanåker.

Annons

Det var i maj som verksamheterna slogs ihop och fick ett gemensamt kansli i Bollnäs. Vid länsstyrelsens tillsyn den 5 september var representanterna från de tre kommunerna i stort sett nöjda.

Några anmälningsärenden för Ljusdal kom inte in under 2010.

I Ljusdal finns för närvarande ingen besökstid men tanken finns att det ska gå att boka in tid med handläggare om så behövs.

Länsstyrelsen anser att det finns vissa brister i Ljusdal om information om handläggningen eftersom det i dag inte finns anslag om att verksamheten flyttats.

Länsstyrelsen har också vid granskning av akter funnit en i Ljusdal där det upptäcktes en större penningsumma på ett ospärrat konto. Handläggaren förutsätts utreda hur mycket pengar som finns kvar.