Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få synpunkter efter samgående

Länsstyrelsen har bara mindre synpunkter på överförmyndarverksamheten i Ljusdal efter sammanslagningen med Bollnäs och Ovanåker.

Annons

Det var i maj som verksamheterna slogs ihop och fick ett gemensamt kansli i Bollnäs. Vid länsstyrelsens tillsyn den 5 september var representanterna från de tre kommunerna i stort sett nöjda.

Några anmälningsärenden för Ljusdal kom inte in under 2010.

I Ljusdal finns för närvarande ingen besökstid men tanken finns att det ska gå att boka in tid med handläggare om så behövs.

Länsstyrelsen anser att det finns vissa brister i Ljusdal om information om handläggningen eftersom det i dag inte finns anslag om att verksamheten flyttats.

Länsstyrelsen har också vid granskning av akter funnit en i Ljusdal där det upptäcktes en större penningsumma på ett ospärrat konto. Handläggaren förutsätts utreda hur mycket pengar som finns kvar.